Dirigent


Jolanda Jutte

Onze dirigent sinds september 2004 -accordeonvereniging Crescendo Marknesse

Wie ben ik en wat doe ik nog meer? Mijn eerste accordeon les kreeg ik toen ik 6 of 7 jaar oud was. Op mijn 9e ging ik spelen in het jeugdorkest van het Leeuwarder Accordeon Ensemble. Die vereniging bestond toen uit 3 orkesten.

Na enkele jaren speelde ik in alle drie die orkesten mijn partijtje mee. In het Jeugd- en C-orkest op basaccordeon en in het A-orkest op mijn eigen accordeon. Verder volgde ik een cursus accordeonorkestdirectie in Alkmaar bij Jac Willems, waardoor ik bij ziekte als 2e dirigent kon fungeren.

Ik heb op de kleuterkweekschool mijn aktes gehaald voor kleuterjuf en hoofdleidster, maar op het moment van afstuderen was daarin veel te weinig werk. Toen ging ik Schoolmuziek en Accordeon studeren in Leeuwarden.

Nadat ik mijn stages voor accordeon met goed gevolg had afgesloten bij Hotze Jelsma in Drachten besloot ik echter Schoolmuziek af te maken en met Accordeon als hoofdvak te stoppen, omdat ik merkte dat ik niet genoeg tijd had om beide hoofdvakken voor de volle 100% goed te doen.

– Op dit moment ben ik werkzaam op de Leeuwarder schoolvereniging als vakleerkracht muziek in de groepen 3, 4 en 5.

– Op het Muzisch Centrum in Emmeloord geef ik accordeon les en verschillende kindercursussen.

– Ook geef ik, als vrijwilliger, groepslessen blokfluit op diverse basisscholen als naschoolse activiteit.

– Verder speel ik in het A-orkest van het Leeuwarder Accordeon Ensemble en in het Brouwers Accordeon Orkest.