Orkesten

“De kwaliteit van elke muziekvereniging wordt vooral bepaald door de kwaliteit van de dirigent

De accordeon is een veelzijdig instrument met vele en verschillende mogelijkheden. Uiteraard kun je heel goed accordeon in je eentje spelen; je hebt zowel de toetsen of knoppen voor de melodielijn als de bassen voor de begeleiding tot je beschikking.

Spelen in een orkest voegt daar nog een extra niveau aan toe: het meerstemmig spelen met verschillende melodie- en baslijnen, waardoor het muziekstuk nog rijker en veelzijdiger wordt. 

Om al die niveau’s in harmonie te houden is een goede dirigent voor elk orkest belangrijk. Crescendo heeft die gevonden in de persoon van Jolanda Jutte. Op de volgende pagina vertelt zij iets over haar (muzikale) achtergronden.

Crescendo heeft twee orkesten: het A-orkest en het Recreanten orkest. We beschouwen beide orkesten, hoewel verschillend van repertoire keuze, als de visitekaartjes van onze verenging.

Maak kennis met verschillende orkestleden en beluister hun kunnen op de accordeon. We hebben van beide orkesten een greep uit het repertoire gemaakt, zodat je een idee krijgt hoe een accordeonorkest klinkt.